1 kg färs
3 dl grädde (alternativ matlagningsgrädde)
2 ägg
250 g keso avrunnen
2 msk lökpulver
2 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1,5 kg vitkål
50 g smör (alternativ olivolja)
5 dl vatten
2 buljongtärningar
3 dl spad
3 dl grädde
Salt, peppar & soja
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda färs, grädde, ägg, keso och kryddor i en bunke.
Strimla och stek vitkålen länge så den får fin färg.
Blanda vitkålen med färsen och häll i en långpanna. Skär i portionsbitar.
Koka upp vatten med buljongtärningarna och häll över färsen. Grädda 30 min.
Häll av 3 dl spad och sätt in formen i ugnen ytterligare 20 min.
Koka ner spad & grädde till hälften och smaka av med salt, peppar och soja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar