lördag 5 oktober 2013

Kanelbullens dag


175 grader

100 g smält smör
3 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 msk malen kardemumma
6 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 dl råsocker

penslat ägg 
pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen och rör om tills den har löst upp sig.
Blanda i salt, socker och kardemumma.
Blanda i mjölet lite i taget.
Arbeta degen med maskin i 10 min.
Låt jäsa 1,5 timme.

Ta fram smöret till fyllningen så det blir rumstempererat.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper (24cm).
Klicka och tryck ner fyllningen i degen.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar