175 grader
100 g smält smör
3 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 msk malen kardemumma
6 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 dl råsocker
penslat ägg
pärlsocker
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Smula ner jästen och rör om tills den har löst upp sig.
Blanda i salt, socker och kardemumma.
Blanda i mjölet lite i taget.
Arbeta degen med maskin i 10 min.
Låt jäsa 1,5 timme.
Ta fram smöret till fyllningen så det blir rumstempererat.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper (24cm).
Klicka och tryck ner fyllningen i degen.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar